Plantsoenendienst dankbaar werk?

Vuilnisman, putjesschepper, de plantsoenendienst. Niet de beroepen die het meeste aanzien genieten. Maar is waardering dan niet juist belangrijk?

We doen bij Serve the City praktische en sociale projecten. Maar wist je dat we ook een categorie ‘act of kindness’ projecten hebben? Iemand in het zonnetje zetten of zomaar iets doen zonder er iets voor terug te verwachten. Omdat we vinden dat ook dat hoort bij naar elkaar omzien.

Zo organiseerden we op basisschool de Ark een lunch voor de werknemers van de plantsoendienst. Zomaar, als waardering. Nadat kinderen op school geleerd hadden over het belang van hun werk en het omzien naar je omgeving. Zij onthaalden de werknemers met een erehaag en een hartverwarmend applaus.

Een van de vrijwilligers die daarbij was geweest vertelde mij laatst dit:

’’ Het toeval is dat ik afgelopen vrijdag weer iemand van Pantar tegen kwam. Ik moest stoppen omdat ze met een apparaat bezig waren en ik er niet langs kon. De jongen van Pantar zei: ‘sorry, mevrouw maar het is zwaar en hard werken”. Mijn antwoord was: ‘maar wel heel dankbaar werk’.

Waarop hij zei: ‘Weet u, laatst waren we op een school en kregen een lunch. We wisten het echt niet. Zelfs de baas was er om ons te bedanken, op het werk hebben we het er nog steeds over. We vergeten dat nooit meer. Onze baas bedankt ons eigenlijk nooit, maar nu wel!’

Ik moest lachen en zei: ‘het applaus vond ik zo mooi’. De jongen keek mij aan zei: ‘mhh hoe weet u dat?’
‘Gewoon omdat ik erbij was’ zei ik. De weg was inmiddels vrij en kon ik verder met mijn karretje en een heerlijk gevoel. Dat het zoveel indruk heeft gemaakt op de jongens van Pantar had ik zelf ook niet verwacht.’’

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close