Wat doen we?

 

Bij wat voor soort projecten is Serve the City Diemen betrokken? Ons vertrekpunt is dat we helpen daar waar er hulp nodig is. Onze projecten zijn kleinschalig, persoonlijk en altijd met een concreet doel. Dat doel kan zijn ‘ouderen een gezellige middag bezorgen’, ‘pannenkoeken bakken voor kinderen’, ‘een woonkamer schilderen’ of ‘tramconducteurs in het zonnetje zetten’.

Voor de Serve the City-dagen zoeken we altijd naar een goede mix van een klusproject, een sociaal project, en iets verrassends. Zo kan iedere vrijwilliger iets vinden waar hij/zij zich voor wil inzetten. Ook willen we graag verschillende mensen helpen. Leeftijd, achtergrond, opleiding, geloof en huidskleur zijn voor ons niet belangrijk. Wel belangrijk is de vraag; waarmee kunnen we je helpen? Ons motto is ‘we know them by their needs, what if we know them by their name?’.

We organiseren een aantal ‘Serve the City-dagen’ per jaar. Je kunt je dan van tevoren inschrijven voor een project. 

Jong geleerd is oud gedaan! Vandaar dat we een continue leerlijn ontwikkeld hebben waarin leerlingen ervaren hoe het is om je in te zetten voor een ander. Op basisschool De Ark krijgen de leerlingen ieder jaar een paar lessen over een maatschappelijk thema. De thema's zijn: eenzaamheid omgeving, armoede en ouderen. In de derde les gaan ze zich praktisch inzetten. Het praktisch inzetten doen we in samenwerking met de gemeente Diemen, Stichting Welzijn Diemen, Cordaan - Berkenstede, Voedselbank Diemen, PCOB en De Schakel. We hopen dat de positieve ervaringen die de kinderen opdoen tijdens deze praktische projecten bij zullen dragen aan een verlaagde drempel om op latere leeftijd om te zien naar anderen.

Voor meer informatie over wat we doen of als je ideeën hebt die bij ons aansluiten, dan kun je ons mailen. 
Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van wanneer we wat gaan doen!