Versterk ons team


Wat leuk dat je mee wilt doen met Serve the City. Er zijn verschillende manieren hoe je mee kan doen.
 

Als vrijwilliger

Zonder vrijwilligers geen Serve the City Diemen! Vrijwilligers zijn voor Serve the City natuurlijk hartstikke belangrijk. Zij doen uiteindelijk het werk! Vrijwilligers die met Serve the City Diemen meedoen kunnen van alle leeftijden zijn. Belangrijk is dat je je in wilt zetten voor een ander of je omgeving.

Als je wilt meedoen met Serve the City Diemen, kan je op de website kijken wanneer er activiteiten zijn. Als je een keuze hebt gemaakt, schrijf je dan snel in voor een project. Je laat je naam, mailadres, telefoonnummer achter. Van de projectleider krijg je daarna praktische informatie over het project, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Vaak kennen vrijwilligers elkaar nog niet voordat ze meedoen aan een project. Door je samen met andere vrijwilligers in te zetten voor een project, ontstaat al snel een band. En daar groeien soms weer mooie vriendschappen uit.

Natuurlijk kan je je ook met een groepje vrienden, collega’s of huisgenoten opgeven om met een project mee te doen. Leer elkaar op een nieuwe manier kennen!
 

Als projectleider

Ieder project heeft een eigen projectleider. Als projectleider houd je contact met de organisatie waarvoor we het project uitvoeren. Het kernteam van Serve the City legt het eerste contact met de organisatie die we gaan helpen. Het is dan al duidelijk op welke dag het project plaatsvindt en waar de hulp uit bestaat. Als projectleider neem je vervolgens ook contact op met de organisatie om de afspraken concreet te maken. Hoe laat worden de vrijwilligers verwacht, wat zijn de precieze werkzaamheden, is er een lunch voor de vrijwilligers? Dat soort informatie. Je krijgt van het kernteam een checklist! Natuurlijk kan je met de organisatie bellen, maar soms is het ook fijn om even langs te gaan. De projectleider schrijft -volgens een format- een beschrijving voor op onze website. En dan is het wachten op de vrijwilligers!

Op de dag zelf houdt je als projectleider overzicht om te zien of het loopt zoals vooraf is afgesproken. En na de Serve the City-dag bel je nog even met de contactpersoon van de geholpen organisatie om te bespreken of alles naar wens is verlopen. Projectleiders hebben eigenlijk net wat meer betrokkenheid en verantwoordelijkheid dan de vrijwilligers. Het is niet veel werk, maar wel leuk om te doen.

Wil je je opgeven als projectleider? Of wil je meer informatie? Mail dan naar info@stcdiemen.nl Je bent welkom.
 

Sponsor

Kleine of grote bijdragen, in de vorm van een gift of het aanbieden van jouw netwerk of benodigdheden voor één van onze acties. Ook op deze manier kan je een bijdrage leveren aan het helpen aan Serve the City. Neem contact op met één van de leden van het kernteam via info@stcdiemen.nl om dit met ons te delen.